somewords

"My ideas usually come not at my desk writing but in the midst of living." Anais Nin

Stelele care cad , nu pier Stelele care cad , se duc pe un alt cer..

Cineva a spus ca moartea nu poate aduce cea mai mare pierdere. Desi stim ca se va intampla candva ,  ca face parte din ciclul vietii ca e normal , ca toti avem un inceput si un sfarsit, ca ne nastem  pentru a ne bucura de multele clipe fericite ale vietii pentru ca apoi sa lasam loc pe pamant si celorlalti care vin din urma noastra , de fiecare data ne ia prin surprindere. Si cum sa nu ne ia prin surprindere cand nimeni nu ne invata cum sa ne pregatim , cum sa facem fata si cum sa trecem peste acest lucru. Vedem moartea  in fiecare zi si totusi nu o simtim. Se afla la fiecare pas si in fiecare secunda cand un nou suflet se naste altul se stinge  cautand un drum mai bun , o lume mai buna. Si noi ramanem aici , blocati , fara a mai putea zice macar un “Pa! “, “Drum bun!” sau  profundul “Te iubesc !”ce nu mai are nevoie de nici o explicatie. Ramanem cu o durere sfasietoare ce  ne macina pana in momentul in care  obositi si storsi de toata energia , acceptam crudul adevar : “Ca nu mai e, s-a dus “.

A pierde pe cineva e greu. Disparitia nu are cum sa nu fie simtita.  Dar sufletul ramane plin de amintiri . Amintiri ce vor trai vesnic , ce vor fi povestite copiilor , nepotilor  si asa mai departe  si astfel nu vor muri niciodata. Ne vor tine de cald sufletului si atunci cand ne e frig  si atunci cand ne este cald , fara a ne sufoca. Materia se distruge in timp , insa sufletul e pururi viu.

Asa ca , bucurati-va de orice clipa alaturi de cei dragi , pentru ca atunci cand ii veti pierde , sa nu va para rau. Sa fiti multumiti ca ati pretuit si veti pretui  fiecare moment petrecut cu acea persoana.In fond , toti avem acelasi sfarsit. Ce lasam in urma e important.

Cea mai mare pierdere este ceea ce moare in noi in timp ce traim

Advertisements

2 comments on “Stelele care cad , nu pier Stelele care cad , se duc pe un alt cer..

 1. Radu
  August 17, 2011

  Nimeni nu ne invata deoarece e prea greu ,de fapt nu poti sa pregatesti pe cineva pentru asa ceva deoarece aceste sentimente apar numai in astfel de momente si trebuie ca tu sa inveti sa treci peste(e nasol dar asta e .cel mult putem fi ajutati cu sfaturi dar 99% suntem pe cont propriu ).

  Toti o sa trecem la un moment dat prin astfel de momente ,unii “norocosi” ca o poata sa isi ia adio ,altii nu din cauza ca astfel de lucruri nu se pot prezice (urmat uneori de regretul fata de ultimele vorbe ne/schimbate cu persoana respectiva) dar sa nu cadeti in pragul depresiei caci desi regretati ca nu ati apucat sa va luati ramas bun cum trebuie,aceste lucruri numai conteaza :),ganditi-va la faptul ca in momentul cand persoana respectiva a disparut dintre noi,tot ea ne-a lasat un cadou de mare valoare si anume amintirile,fie ele bune fie ele rele tot ne bucuram ca le avem.

  Asta e nemilosul ciclu al vietii de care nimeni nu e scutit nimeni,nici noi,nici Pamantul,nici Universul.

  Mai adaug acest quote cat se poate de adevarat 🙂 :
  “Asa ca , bucurati-va de orice clipa alaturi de cei dragi , pentru ca atunci cand ii veti pierde , sa nu va para rau. Sa fiti multumiti ca ati pretuit si veti pretui fiecare moment petrecut cu acea persoana.In fond , toti avem acelasi sfarsit. Ce lasam in urma e important.”

 2. Ioana
  October 31, 2015

  Reblogged this on somewords.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 17, 2011 by in friends, Life, Lily-Parte din intreg.
%d bloggers like this: